Kullanım Koşulları

PIERRE CARDIN ZÜCCACİYE ÜRÜNLERİ KULLANIM KILAVUZLARI

Porselen Kullanım Kılavuzu:

  • Limonlu ve yüksek alkali içeren deterjanlar kullanmaktan kaçınınız. Bu deterjanlar dekorlara zarar verebilir.
  • Bulaşık makinesine özel tuzlar mutlaka kullanılmalıdır. Kullanılmadığı takdirde zamanla altın yaldızda kararmalar meydana gelebilir. Bu kararmalar altın yaldızın üzerine temiz bir bezle silmek suretiyle giderilebilir.
  • Altın ve platin renklerden oluşan desenli ürünler mikrodalga fırınlarda kullanılmaz.
  • Porselen takımlar fırınlarda kullanıma uygun olsa bile, fırından çıkarıldıktan sonra soğuk ve ıslak yüzeylere temas etmesi halinde, sıcaklık şoku nedeniyle çatlayıp kırılabilir. Bu konuya dikkat edilmesi ve fırın kullanımının tercih edilmemesi önerilir.
  • Porselen ürünler derin dondurucu kullanımı için uygundur. Ancak dondurucudan çıkan porselenin hemen fırına sokulması halinde ani ısı değişikliği nedeniyle porselen kırılabilir. Bu nedenle porselen oda sıcaklığına geldikten sonra ısıyla temas etmelidir.
  • Porselenler kesinlikle direk ateş üzerine konulmamalıdır.
  • Metal çatal, kaşık ve bıçaklar porselen yüzeyler üzerinde iz bırakabilirler. Bu izlerin oluşması normaldir ve herhangi bir zararları yoktur. Porselen sırları yüksek sıcaklıkta pişirme nedeniyle çatal-bıçaktan daha sert hale gelirler. Bu da metal aşınması ve siyah izlerin oluşmasına neden olur. Bu istenmeyen izlerin giderilmesi için yumuşak, aşındırıcı etkisi olmayan özel temizleyiciler kullanılmalıdır.

 

Çatal-Bıçak-Kaşık Kullanım Kılavuzu

  • Her kullanımdan sonra bekletilmeden yemek artıkları giderilmelidir.
  • Elde yıkamada sıcak su, nötr bir deterjan, sünger veya yumuşak bez kullanılmalıdır.
  • Makineyle yıkamada ürünler makinenin sepetine sap kısımları aşağı dönük olarak yerleştirilmeli ve bıçaklar diğer takımlardan ayrı tutulmalıdır.
  • Çatal-bıçak takımları diğer metal cisimlerle temas halinde yıkanmamalıdır.
  • Orijinal parlaklığın korunması ve düşük kaliteli yıkamadan kaynaklanan kalıcı lekelerin giderilmesi için yumuşak bir bez ve birkaç damla limon suyu kullanılabilir.
  • Çatal-bıçak takımları rutubetli yerlerde bırakılmamalıdır.
  • Altın kaplama ve mat çatal-bıçak takımlarının elde yıkanması önerilir.
  • Altın ve mat kaplama çok hassastır, elde yıkamak kaplamaların ömrünü uzatacaktır.
  • Bu ürünlerin yıkamasında hiçbir kimyasal parlatıcı kullanılmamalıdır.
  • Ürünleri uzun süreli suyun içinde bırakmayınız. Suyun içindeki mineraller uzun süreli beklemelerde korozyona sebep olabilir.
  • Temizleme suyu kireçliyse yüzeyde leke bırakabilir. Bunun için temizleme sırasında sert tanecikli ve lifli yapıda olmayan bir bez kullanılmalıdır.
  • Ürünlerin kesinlikle çamaşır suyunda kaynatılmaması gerekmektedir. Özellikle tuz ruhu veya çamaşır suyu gibi klor içeren kimyasalların kullanımından kaçınılmalıdır.
  • Temizleme işlemi sırasında madeni tel veya fırça kullanıldığı takdirde çelik üzerinde çizilmeler olacaktır.
  • Bıçakların hammaddesi olan karbonlu çeliğin yapısı asitli yiyeceklere, suda beklemeye ve bulaşık makinesinde kullanılan kimyasallara daha hassas bir yapıdadır.
  • Bıçakların uzun ömürlü kullanımı için tavsiye edilen elde yıkanmaları ve iyice kurulanmalıdır.
  • Paslanmaz çeliğin özelliği tabi ki pasa ve korozyona karşı diğer metallere karşı daha dayanıklı olmasıdır. Ancak doğal olarak yanlış kullanım, pas ve korozyon riski bulundurmaktadır.
  • Ürünlerinizde zaman içerisinde oluşabilecek lekelenmeleri kaliteli bir çelik temizleyici ile temizleyebilirsiniz.

 

Cam Grubu Kullanım Kılavuzu 

  • Ürün üzerindeki her türlü etiket ve ambalaj malzemelerini çıkartılmalıdır
  • İlk kullanımdan önce ürünlerin, iç ve dış yüzeyi bol sabunlu ılık suda yıkanıp, kurulanmalıdır.
  • Başka herhangi bir kimyasal çözücü veya zarar verici maddeler kullanılmamalıdır.
  • Elde yıkamalarda sıvı veya jel gibi çizmeyen, aşındırmayan uygun bir deterjan kullanılmalıdır.
  • Beyazlatıcı ve limon içeren yoğun deterjanlar zararlı olabilir. Bulaşık süngerinin yumuşak tarafının kullanılmasına özen gösterilmelidir.
  • Her kullanımdan sonra ürünler bekletilmeden yıkanıp, kurulanmalıdır.
  • Temizleme suyu kireçli ise yüzeyde leke bırakabilir. Bunun için temizleme sırasında sert tanecikli ve lifli yapıda olmayan yumuşak bir bez kullanılması önerilir.
  • Temizleme için özellikle tuz ruhu veya çamaşır suyu gibi klor içeren kimyasalların kullanımından kaçınılmalıdır.
  • Ürün kullanılırken ve/veya temizlenirken her zaman iç ve dış yüzeyin çizilmesine sebep olabilecek metal mutfak araçları kullanılmamalıdır. Bu tür aletlerin kullanımı çizilmelere neden olur. Dış yüzeyi sert ve aşındırıcı temizleyicilerle temizlenmemelidir.
  • Ürünler nemli ortamlarda saklanmamalıdır.
  • Ürünün uzun ömürlü olması açısından kullanım talimatlarına önemle dikkat etmenizi rica ederiz.

 

Seramik Tencere Kullanım Kılavuzu

Sağlıklı yaşama Pierre Cardin seramik ürünleriyle başlayın. Bugüne kadar kullandığınız tüm tava ve tencerelerinizden daha farklı son derece sağlıklı ve hijyenik pişirme teknolojisi ile tanışın.

  • Ürünlerimizin imalatında saf alüminyum kullanılmaktadır.
  • 3 kat seramik kullanılmaktadır. Dış yüzeyi emaye kaplıdır.
  • Seramik kaplama teknolojisi sağlıklı ve hijyeniktir. Yüksek ısılarda bile kimyasal bozulmaya uğramaz. Bakteri oluşmasını engelleyen özelliğiyle son derece hijyeniktir.
  • Yemek kalıntısı bırakmaz, yapışmaz ve kolayca temizlenir. Yemekleriniz daha  çabuk pişer ve uzun süre sıcak kalır. Pişirme için kullanılan yakıt ve pişirme zamanı düşer ve ekonomi sağlar.
  • Seramik kaplama alüminyum malzemeye uygulanır ve sıkı pürüzsüz doğal bir nano teknolojik kaplama sağlar. Seramik kaplama uzun zaman geçse de ilk günkü gibi konumunu korur.
  • Tencere yada tavanızı ilk kullanımdan önce mutlaka sıvı deterjan sıcak su ve yumuşak bir sünger ile yıkayınız. Pişirme öncesi bir miktar katı veya sıvı yağ ile yüzeyi pişirmeye hazır hale getiriniz. Ürününüzü temizlerken iç ve dış yüzeyinde yumuşak sünger kullanınız. Ve sıvı deterjanlar kullanmaya dikkat ediniz.
  • Yemeklerinizi her zaman kısık ve orta ateşte pişiriniz. Ürününüzün alt tabanından daha geniş ocakla yemek pişirmeyiniz. Aksi halde yüksek ateş kulplara ve ürünün dış yüzeyindeki emaye kaplamaya zarar verir.
  • Ürününüzü kullanırken veya temizlerken her zaman iç ve dış yüzeyinin çizilmesine sebep olabilecek metal mutfak gereçleri ve sert cisimler kullanmayınız. Plastik ve ahşap mutfak gereçleri tercih ediniz.
  • Tencerelerinizin ve tavanızın içinde bıçak ve benzeri aletler ile yemeklerinizi asla kesmeyiniz ve doğramayınız. Bu tür uygulamalar ürününüzün çizilmesine sebep olacaktır.
  • Ürünün iç ve dış kısmını sivri uçlu cisimlerle temas ettirmeyiniz.
  • Seramik ürünler uzun süreli saklama kabı olarak kullanılmaz. Eğer yemeğiniz pişirildikten sonra uzun süreli tencerede kalacak ise yemeğinizi uygun bir saklama kabına koymanız önerilir.
  • Seramik ürünlerin ömrünün daha uzun olması için elde yıkama önerilir.
  • Ürününüzü ocak üstünde sürüklemeyiniz ve sert şekilde herhangi bir yere vurmayınız aksi halde ürününüzün dış yüzeyi zarar görebilir.
  • Ürünler bulaşık makinelerinin hassas programlarında ve düşük ısı derecesinde kullanılabilir. Ürünlerde asit içeren yemekler pişirildiğinde patlıcan gibi, ürünün içinde uzun süre bekletilmemeli aksi takdirde ürüne zarar verebilir.
  • Ürünün sapları bakalit olduğundan dolayı mikrodalgaya ve fırına koymayınız.
  • Yemek pişirirken ürününüzün ağız kenarına kaşık bıçak vb. aletlerle vurmayınız.
  • Yemeğinizi yakmanız veya ürünün dibini tutturmanız halinde ürününüzü kazımayınız. İçine sıcak su koyarak 1-2 saat bekletiniz ve yumuşak sünger sıvı deterjan yardımıyla temizleyiniz.
  • Seramik ürünler yemek pişirildikten sonra sıcak halde iken suyun altına tutmayınız ve buzdolabına koymayınız.